Riktlinjer för inflytt

Inflytt

Välkommen till oss på 44:an! Vi hoppas du skall trivas i din nya bostad.
Om du har problem i din nya lägenhet så kan du kontakta oss så försöker vi hjälpa dig.
Enligt hyreslagen har man tillträde till den nya lägenheten senast kl 12.00 den första vardagen efter månadsskiftet. Det är alltid det juridiska datumet som gäller om inte något annat överenskommits. Om du önskar flytta in tidigare t ex direkt vid besiktningen måste en överenskommelse träffas mellan dig och 44:an Förvaltnings AB.

Hyran

För det första är vi mycket noga med att hyran betalas i tid, det vill säga i förskott senast den sista vardagen i månaden innan. Det innebär att hyran för april ska vara betald senast den sista mars.

Lägenheten

Att lägenheten skall vara i samma skick när du flyttar ut som när du flyttade in ser vi som en självklarhet. Vi gör alltid en besiktning vid utflyttning, besiktningsprotokollet kan du få ta del av när du flyttar in och på så sätt kunna bevisa skicket på lägenheten när du själv flyttar.

Respektera dina grannar

Dina grannar kanske inte alltid har samma uppfattning om saker och ting som du har, så ha överseende. Det ska vara tyst efter kl 22.00 på vardagar och efter kl 23.00 på fredagar och lördagar, står du för återkommande störningar efter dessa klockslag riskerar du att bli av med din hyresrätt. Brandfarligt material får inte förvaras i trapphuset, det finns förråd och cykelrum att använda.

Adressändra din post

När du flyttar måste du ju självklart ändra din postadress, detta görs hos Skatteverket/Folkbokföringen.

El

I alla våra lägenheter ingår uppvärming men hushållsel men du behöver skaffa ett elabonnemang för den el som du förbrukar genom lampor, tv, stereo m.m.

Skaffa försäkring

Egen bostad kräver egen hemförsäkring. Glöm inte att försäkra dig själv ordentligt också!